Prepaid tegoed opwaarderen

Prepaid tegoed op je mobiel zetten

Wanneer je prepaid belt, sms’t of gebruik maakt van internet ben je niet gebonden aan een abonnement maar kun je zelf kiezen hoeveel tegoed je op je simkaart zet. Op deze manier ben je vrij om zelf te kiezen hoe je je geld besteed. Alles op aan sms’jes? Prima! Alleen maar internetten? Ook goed! Je houdt niks over en komt niet voor onaangename verrassingen te staan. Daarnaast bepaal je zelf wanneer je jouw beltegoed wilt opwaarderen. Grotendeels bepaal je ook zelf welk bedrag je op je simkaart zet.

Er zijn tientallen providers die klaar staan om jou te helpen bij het prepaid bellen. Misschien wil je graag bellen naar het buitenland, misschien wil je de goedkoopste sms’jes of belminuten, of vind je de service van een provider het allerbelangrijkst.

Waar ben ik het goedkoopst uit?

We gaan er even van uit dat je al een mobiel hebt gekocht, of gebruik maakt van je oude mobiel. Als je prepaid gaat bellen zul je een provider moeten kiezen. We noemen hieronder een aantal providers met hun prijzen. Het goedkoopst is Simyo, waar je na aanschaf 300 belminuten hebt voor €12,50. Hollands Nieuwe volgt, deze kost ook €12,50. Daarna volgt Tele2 waar aanschaf €10 kost en waar dit ook het bedrag is dat je kunt besteden. Vervolgens maken Ortel, Telfort, *Bliep, Vodafone, KPN, Hi en T-mobile de top 10 compleet.

Het opwaarderen en opvragen van je prepaid tegoed gaat erg makkelijk via de website van desbetreffende provider. Je logt in met je eigen gegevens en komt meestal direct terecht op een overzicht van jouw tegoed. Hier kun je ook kiezen om dit tegoed op te waarderen of je gegevens aan te passen, bijvoorbeeld als je een ander e-mailadres bent gaan gebruiken.

Soms hebben providers acties waardoor je geld bespaart. Je kunt bij Simyo bijvoorbeeld €25 betalen voor een simkaart waar €27,50 op staat. Houd deze acties goed in de gaten.

Prepaid Top 3

 

Screen Shot 2015-03-23 at 23.06.55

Screen Shot 2015-03-23 at 23.07.22

Screen Shot 2015-03-23 at 23.07.34