Overstappen van Prepaid of Sim Only provider

Overstappen naar prepaid

Misschien schrik je wel eens van het bedrag op je telefoonrekening. Je abonnement zelf is misschien niet goedkoop, maar als je buiten de bundel gaat ben je helemaal veel geld kwijt! Misschien heb je dit abonnement wel uit gewoonte en betaal je eigenlijk voor allerlei diensten die je niet gebruikt. Wat nou als jouw abonnement 200 belminuten per maand heeft, terwijl je er maar 20 minuten gebruikt? Dit kunnen allemaal redenen zijn om over te willen stappen naar prepaid.
Je nummer behouden: tot 2 maanden voor de einddatum van je huidige abonnement
Voor veel mensen is het belangrijk om je eigen nummer te behouden. Dit nummer heeft immers iedereen die je kent. Een nieuw nummer doorgeven is veel werk en kost vaak veel ergernis. Gelukkig is het bijna altijd mogelijk om je nummer te behouden. Nummerbehoud aanvragen doe je bij de nieuwe provider. Dit kan vanaf 2 maanden voor de einddatum van je huidige abonnement. Het is belangrijk dat je dit doet voor het abonnement daadwerkelijk is verlopen. Vergeet niet dat je abonnement een opzegtermijn heeft. Deze kan per provider verschillen. Het behouden van je nummer zal maximaal €10 kosten. Dit wordt betaald aan de nieuwe provider. Er zijn ook providers waar nummerbehoud gratis is. Simyo is daar een voorbeeld van.

De overstap: zeg je oude abonnement pas als de aanvraag voor nummerbehoud is gedaan!

Het belangrijkste is dus het bovengenoemde nummerbehoud en de bijbehorende voorwaarden. Je vult bij de aanvraag van je nieuwe, prepaid, simkaart in dat je gebruik wilt maken van nummerbehoud. Natuurlijk geef je ook je mobiele nummer op. Daarnaast moet je ook het nummer van je huidige simkaart invoeren. Die staat vermeld op deze simkaart. Je moet je oude abonnement pas opzeggen als de aanvraag voor nummerbehoud bij de nieuwe provider is gedaan. Waarschijnlijk geldt er voor je abonnement een opzegtermijn van 1 maand. Het is ook mogelijk om tijdens het aanvragen van prepaid te kiezen voor de optie om je oude abonnement door je nieuwe provider te laten opzeggen.

Kortom

Overstappen naar prepaid is dus absoluut niet moeilijk. Je hoeft maar met een aantal dingen rekening te houden en vaak kan de nieuwe provider je oude abonnement voor je opzeggen. Zo simpel is het!