Top 10 Prepaid aanbieders vergelijken

Vergelijk nu de TOP 10  aanbieders voor de goedkoopste prepaid deals.
Goedkoopsteprepaid.nl vergelijkt de beste en de goedkoopste deals op het gebied van prepaid aanbiedingen. Ben je op zoek naar een prepaid toestel, een goedkope prepaid simkaart, prepaid internet of gewoon voor een handige plek om je beltegoed op te waarderen dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Prepaid Simkaart

Prepaid beltegoed is een vorm van bellen waarbij je je tegoed al van tevoren betaalt (vandaar ook de naam prepaid). Het is daarmee het tegenovergestelde van een abonnement, waarbij je juist achteraf betaalt voor het gebruik van je telefoon (ook wel postpaid). Je koopt heel makkelijk een prepaid-pakket, met of zonder telefoon erbij. Maar wat zijn nu precies de voordelen van zo’n pakket boven het ‘normale’ abonnement, en zij die voor jou van belang? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Vrijheid

Allereerst geeft prepaid je veel meer vrijheid dan een abonnement. Je bepaalt immers helemaal zelf hoe veel je wilt betalen, door in de gaten te houden hoe veel je belt. Daardoor kunnen je vaste kosten flink omlaag gaan. Ook zijn de voorwaarden een stuk losser bij het kopen van een prepaid-pakket: je betaalt alleen een klein bedrag aan startkosten. Je hoeft dus niet, zoals bij een abonnement, al je gegevens door te geven om je te identificeren, en ook je inkomen is niet van belang. Blijf je dus liever anoniem wanneer je je telefoon gebruikt, en wil je volledige vrijheid hebben bij het kopen van tegoed? Dan is prepaid duidelijk de beste keuze.

Geen onaangename verrassingen

Eén van de grotere nadelen van een abonnement is dat je relatief weinig inzicht hebt in de hoeveelheid die je belt. Veel mensen krijgen dan ook te maken met onverwachte kosten. En omdat het relatief duur is om over je bundel heen te gaan, kan dat bedrag al gauw flink oplopen! Bij prepaid heb je niet met dat probleem te maken. Je loopt daarom ook niet het risico om hoge schulden te maken – je betaalt je tegoed immers al van tevoren, en wanneer het op is kun je simpelweg niet meer bellen. Wanneer je het lastig vindt om de controle over je geld te houden, kan prepaid dus ook een goede optie voor je zijn.

Wanneer goedkoper?

Het grootste nadeel van prepaid is dat belminuten gemiddeld iets duurder zijn dan bij een abonnement. Sms’jes zijn daarentegen juist goedkoper. De Consumentenbond heeft berekend dat prepaid de voordeligste optie is wanneer je per maand minder dan een half uur belt, of wanneer je veel sms’t. En welke aanbieder je dan precies moet kiezen? Tenzij je het pakket al bij een telefoon krijgt, is dat natuurlijk helemaal aan jou. Vergelijk de kosten en voorwaarden zorgvuldig en bedenk wie jou de beste deal kan bieden. Veel belplezier!
Blog

Onze Partners