Top 10 Prepaid Internet vergelijken

Heb je geen zin om maandelijks een vast hoog bedrag te betalen om te kunnen bellen, sms’en en internet te gebruiken? Dan is prepaid een goede keus. Met prepaid zet je een bepaald bedrag op je telefoon dat je dan kunt gebruiken voor alle diensten die geld kosten. Je bepaalt dus zelf of je alles opmaakt aan belminuten of dat je juist alleen internet gebruikt.

 

Prepaid Internet

Heb je geen zin om maandelijks een vast hoog bedrag te betalen om te kunnen bellen, sms’en en internet te gebruiken? Dan is prepaid een goede keus. Met prepaid zet je een bepaald bedrag op je telefoon dat je dan kunt gebruiken voor alle diensten die geld kosten. Je bepaalt dus zelf of je alles opmaakt aan belminuten of dat je juist alleen internet gebruikt. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse bestaan. Even snel je e-mail checken, kijken hoe laat de trein vertrekt of WhatsAppen met vrienden: de meeste mensen doen het regelmatig. Het is in al deze gevallen handig om te weten hoeveel je precies verbruikt van je prepaid tegoed. Daarom hieronder een aantal dingen toegelicht.

WhatsApp gebruiken

Wees gerust: dat je elke dag honderden berichten stuurt betekent niet dat je maandelijks tientallen euro’s kwijt bent! In de regel ben je per ontvangen en verstuurd berichtje ongeveer 1KB kwijt. Stel je voor dat je elke dag 250 berichten krijgt en ook 250 berichten ontvangt. Dan verbruik je 500KB in een dag, 15000KB in een maand. Dit komt neer op 15MB.

Filmpjes en websitebezoek

Online filmpjes kijken kost wel vrij veel MB. Gemiddeld namelijk 1MB per minuut. Een paar korte filmpjes per dag tikt dus hard aan! Afhankelijk van welke websites je bezoekt zal dit ook ongeveer 1MB per website kosten. Als dit vaak dezelfde websites zijn kost het minder: veel informatie wordt in je geheugen opgeslagen (caching).

Hoeveel kost een MB internet?

Dit is afhankelijk van hoeveel je in één keer koopt. Voor het gemak loopt internet wel via ‘bundels’: je kunt bij bijvoorbeeld Simyo kiezen voor een dagbundel die €1,- kost voor 20MB, of een maandbundel van 100MB voor €4,-. Gebruik je heel veel internet? Dan is er ook een maandbundel voor €7,-. Je ziet dus direct dat zelfs met heel veel verstuurde berichtjes of een aantal gekeken filmpjes je deze bundel niet overschrijdt. Ga je wel buiten je bundel dan betaal je €0,15 cent per MB.

 

 

Simyo 120x600

 

Onze Partners